A Hamász palesztin mozgalom szerint nem jelent változást az Egyesült Államok közel-keleti politikájában, hogy Barack Obama váltotta George Busht a Fehér Házban, az új elnök ugyanazt a hibás politikát fogja folytatni, amelyet elődje.

"Obama ugyanazt az utat követi, amelyet a korábbi amerikai elnökök követtek" - mondta Uszáma Hamdan, az iszlamista mozgalom libanoni szóvivője az al-Dzsazíra katari hírtévének adott nyilatkozatában. "Úgy tűnik, el fogja követni ugyanazokat a hibákat, amelyeket George Bush elkövetett" - fűzte hozzá.

"Szerencsétlen kezdetnek" nevezte, hogy az új amerikai elnök a tartós izraeli-palesztin tűzszünet feltételei között említette, hogy a Hamásznak le kell állítania az Izrael elleni rakétatámadásokat. Az amerikai elnök kifejtette azt is, hogy Washington támogatja egy olyan új rendszer kiépítését, amellyel elejét lehetne venni a Gázai övezetbe irányuló csempészetnek, megakadályozva ezzel, hogy a Hamász újra felfegyverezze tagjait. Ezen kívül beszélt arról is, hogy Izraelnek természetszerűleg jog van az önvédelemhez, és hogy ezt az USA mindig támogatni fogja. Tehát az USA közel-kelet politikája valójában az izraeli érdekek újbóli feltétel nélküli kiszolgálása marad.

A Hamász-szóvivő szerint Obamának inkább azt kellett volna hangsúlyoznia, milyen fontos, hogy Izrael ne intézzen újabb támadást a Gázai övezet ellen.

Izrael december 27-én indított offenzívát a Gázai övezet ellen, a zsidók nyilatkozatai szerint azért hogy véget vessen az onnan kiinduló, a területe elleni palesztin rakétatámadásoknak. A hadműveletekben nagyjából 1300 palesztin vesztette életét. Bush elnök a harcok alatt mindvégig szilárdan kitartott amellett, hogy a zsidó államot megilleti az önvédelem joga, a Hamásznak be kell szüntetnie a rakétakilövéseket.

(Szent Korona Rádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://fefehir.blog.hu/api/trackback/id/tr6898236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása