Egy kilencéves kislány négy kisgyereket mentett ki egy égő házból Baskíriában.
 

A rönkfából épült, hagyományos házacska Mamjak faluban állt, és egy édesanya lakott benne három lányával és négy unokájával – legidősebb lányának négy gyerekével. A mama második legidősebb lányával szerdán este dolgozni ment és a 15 éves Mására meg a 9 éves Szására hagyta a kisebbeket. Mása azonban elment sétálni a barátaival.

A 9 éves kislány éjszaka maró füst szagára ébredt. A Moszkovszkij Komszomolec című lapnak elmondta: először nagyon megijedt és sírni kezdett, akárcsak a kicsik. A házban már sűrű füst volt, alig lehetett látni. Kilenc hónapos unokaöccsét a karjában cipelte ki, a többieket egyenként, kézen fogva vezette ki, és még Lion nevű cicáját is sikerült kimentenie.

A tűzben a kis életmentőnek köszönhetően nem sérült meg senki. A szomszédok befogadták a gyerekeket és hívták a tűzoltókat és a mentőket. A pénteki moszkvai lapok beszámolói szerint az enyhe füstmérgezés után már a legkisebb gyerek is hazamehetne a kórházból, de egyelőre még mindenki ott marad, mert a ház porig égett, és nincs hová menniük.

A helyi hatóságok gondolkodnak ugyan, hogy hol tudják elhelyezni a családot, de biztosat nem tudnak mondani: Üzbegisztánból érkezett, illegális bevándorlókról van szó, akik nem is jelentkeztek be lakhelyükön. A kilencéves Szasa Bratanova azonban mindenképpen életmentő kitüntetésben részesül.

(Lánchíd Rádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://fefehir.blog.hu/api/trackback/id/tr38899194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása