Ki ne emlékezne Jankovics Marcell színes figuráira, a Magyar népmesék rajzfilmsorozat dallamára? Elfelejtettük-e a szegény embert, aki túljár a gazdag eszén, vagy a papucsszaggató királykisasszonyt? Hát a Kőlevest? A rajzfilmek elérhetőek az interneten, ráadásul ingyen.

Ha teljes képernyőn szeretnénk nézni, hátradőlve a fotelben, akkor a magyar népmesék honlapjára (www.magyarnepmesek.hu) kell kattintani. Innen letölthető 50 a sorozat darabjai közül, sőt, ezeknek az angol változatát is megtaláljuk az oldalon. Csupán annyi a kikötés, hogy egy nap egy mesét lehet kérni, valószínűleg a szerver lassúsága miatt. Ennek ellenére minden elismerés megilleti a kezdeményezőket, hiszen újra láthatjuk a csavaros észjárású szegény legényt s az örökké rosszban sántikáló ördögöt. A mesék éppolyan kedvesek, mint amilyennek régen gyermekszemmel láttuk. Minden napra jut egy belőlük.

(Magyar Demokrata Online)

A bejegyzés trackback címe:

https://fefehir.blog.hu/api/trackback/id/tr57898594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása