Öt év és három hónap börtönbüntetésre ítélte pénteken a rostocki bíróság azt a német férfit, aki zsarolással több millió eurót csikart ki a liechtensteini bejegyzésű LLB banktól.


Két tettestársával együtt a 49 éves Michael F. 2300, a banknál számlát vezető, feltételezett német adócsaló számlaadataival zsarolta a liechtensteini pénzintézményt. A férfi 13 millió eurót követelt a banktól, és azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapja meg a pénzt, átadja a birtokába jutott adatokat a német hatóságoknak. A követelt összegből az LLB bank közel 9 milliót ki is fizetett neki 2005 és 2007 között.

 

A bíróság a tettestársakra 18, illetve 22 hónapos szabadságvesztést szabott ki.

 

A fő elkövetőt 2007 szeptemberében vették őrizetbe a hamburgi repülőtéren. Éppen vissza akart utazni Thaiföldre, ahol a hírek szerint feleségével együtt luxuskörülmények között élt a zsarolásból szerzett vagyonából. A 9 millió eurónak csupán a töredékét sikerült lefoglalni.

 

Az ügynek nincs köze ahhoz a németországi adócsalási botrányhoz, amely azután robbant ki tavaly, hogy lopott számlaadatokból kiderült: sok német állampolgár - köztük a német posta időközben lemondott vezetője, Klaus Zumwinkel - a liechtensteini LGT bankba menekítette a jövedelmét az otthoni adózás elkerülése végett.

A bejegyzés trackback címe:

https://fefehir.blog.hu/api/trackback/id/tr76898362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása