bamaco 2009.01.23. 21:40

Jön az árvíz!

A felmelegedett időjárás miatt áradások várhatók a Tisza, Iza, Szamos valamint az Aranyos és a Maros folyókon, figyelmeztetnek a hidrológusok - írja a Krónika.

A szakemberek szerint a jégréteg olvadása és a helyenkénti esőzések következtében megnövekedik a folyók vízhozama, Észak-Erdélyben akár ki is önthetnek a medrükből. Az előrejelzés szerint január 23 és 24-én akár 1-1,5 méterrel is megemelkedhet a vízállás.

Péntek reggel már több folyóm is megemelkedhet a vízállás, a hegyvidéken hírtelen megolvad hómennyiség miatt. Az árvízveszélyről a környezetvédelmi minisztérium figyelmeztette a helyi hatóságokat. Az időjárás a hétvégén is a szokásosnál melegebb lesz, a hőmérséklet elérheti a 13-14 fokot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fefehir.blog.hu/api/trackback/id/tr39898536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása